Βιομηχανικής Κάνναβης Σπόροι και Κανναβέλαιο

Το πληρέστερο διατροφικά τρόφιμο

Σπόρος Βιομηχανικής Κάνναβης

Η βιομηχανική κάνναβη, η επιστημονική ονομασία της οποίας είναι cannabis sativa, έχει χαρακτηριστεί ως το πιο πολύπλευρο και χρήσιμο φυτό για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι οφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι σπόροι της βιομηχανικής κάνναβης έχουν γίνει μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στην δίαιτα πολλών καταναλωτών που επιδιώκουν μια πιο υγιεινή διατροφή και έχουν βγάλει από το μυαλό τους την ιδέα ότι όλα όσα σχετίζονται με την κάνναβη είναι αρνητικά, μια ιδέα που είναι ακόμα ριζωμένη σε πολλούς καταναλωτές λόγο των αρκετών δεκαετιών που η χρήση και καλλιέργεια της κάνναβης ήταν απαγορευμένη.

Είναι γεγονός ότι ο σπόρος της βιομηχανικής κάνναβης είναι από τις πιο πλήρεις σε διατροφικά στοιχεία τροφές.

Τα προϊόντα του σπόρου της βιομηχανικής κάνναβης, ανάλογα με την κατεργασία που υφίστανται, προσφέρουν ορισμένα διατροφικά χαρακτηριστικά. Την ιδανική αναλογία σε ω-3/ω-6 λιπαρά οξέα, όλα τα δέκα απαραίτητα αμινοξέα που δεν μπορεί να συνθέσει ο ανθρώπινος οργανισμός, αφομοιώσιμες πρωτεϊνες, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνες Α, D, E, B12, μαγνήσιο, φολικό οξύ, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Με τον όρο κάνναβη αναφερόμαστε στις ποικιλίες της βιομηχανικής κάνναβης (cannabis sativa) που καλλιεργούνται συγκεκριμένα για την ίνα του φυτού που χρησιμοποιείται για παρασκευή ρούχων και οικοδομικών υλικών, για τον σπόρο του που χρησιμοποιείται για παραγωγή ελαίου (κανναβέλαιο) και αλοιφών, για συμπληρώματα διατροφής και για πληθώρα άλλων χρήσεων που δεν περιλαμβάνουν τις ναρκωτικές χρήσεις του άλλου είδους που ονομάζεται ινδική κάνναβη (cannabis indica).

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες βιομηχανικής κάνναβης (cannabis sativa). Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για τον σπόρο (Finola) δεν είναι απαραίτητα κατάλληλες για την παραγωγή ίνας.

Ήρθε η ώρα το ευρύ κοινό να απενοχοποιήσει την βιομηχανική κάνναβη συγκρίνοντάς την εσφαλμένα με την ινδική κάνναβη ή αλλιώς χασίσι. Παρακάτω παρατίθενται 2 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καταναλώσετε αυτό το εξαιρετικό φυτό και να βελτιώσετε την υγεία σας.

                    Προϊόντα διατροφής βιομηχανικής κάνναβης

Σπόρος : Οι σπόροι της βιομηχανικής κάνναβης ως τελικό προϊόν είναι συνήθως αποφλοιωμένοι και αποξηραμένοι. Οπότε μπορούν να καταναλωθούν αμέσως χωρίς κάποια περαιτέρω επεξεργασία.

Σπόρος Βιομηχανικής Κάνναβης

Περιέχουν πρωτεϊνη αφομοιώσιμη σε μεγάλο ποσοστό (28% ±2%) από τον ανθρώπινο οργανισμό και όλα τα απαραίτητα πολυακόρεστα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα που χρειάζεται.

 

Οι σπόροι της βιομηχανικής κάνναβης είναι επίσης πλούσιοι σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες, καθώς επίσης και σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε.

Έχουν χρησιμοποιηθεί για να μειώσουν την ξηρότητα του δέρματος και των μαλλιών. Βοηθούν στην ανάπλαση των μυών, μειώνουν τις φλεγμονές, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και βελτιώνουν το νευρικό σύστημα.

Οι πλούσιοι διατροφικά αυτοί σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε smoothies, σε δημητριακά και σε σαλάτες. Καταναλώνονται ευρέως από χορτοφάγους και από αυτούς που επιθυμούν να κάνουν μια πιο υγιεινή διατροφή.

Κανναβέλαιο :


Το κανναβέλαιο από σπόρο βιομηχανικής κάνναβης! Σε αντίθεση με το έλαιο της φαρμακευτικής κάνναβης που περιέχει μεγάλη ποσότητα στην ψυχότροπο ουσία THC (delta-9-tetrahydrocannabinol). Είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες, σε αλοιφές για επάλειψη, για μαρινάρισμα και ως προσθήκη για σαλάτες.

1o field day κάνναβης

Πικρίζει ελαφρά στη γεύση όπως το ελαιόλαδο και έχει ένα σκούρο πράσινο χρώμα. Δεν ζαλίζει, αλλά προσφέρει στον οργανισμό τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα και τα πιο σπάνια πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το γ-λινολενικό οξύ (GLA) και το στεαριδονικό οξύ (SDA).

Επιπλέον το κανναβέλαιο βιομηχανικής κάνναβης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπικά με ποικίλους τρόπους. Για ενυδάτωση του δέρματος, για αντιρητιδική προστασία, για έλαιο για εντριβή, κτλπ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην θεραπεία της ακμής, των εκζεμάτων, της ψωρίασης και τον φλεγμονών του δέρματος. Η ιδανική αναλογία ω-3/ω-6 λιπαρών οξέων που περιέχονται στο σπόρο της βιομηχανικής κάνναβης ενεργοποιούν το δέρμα και βελτιώνουν την λειτουργία των κυττάρων του, των μυών, των ιστών και των οργάνων. Και μην ξεχνάτε ότι το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας!!

Το κανναβέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν σαν αλοιφή χωρίς την προσθήκη άλλων συστατικών.

Σύντομα θα έχετε νέα μας και για επιπλέον χρήσεις της βιομηχανικής κάνναβης καθώς και για νέα προϊόντα Gradona.

Μετάφραση/απόδοση από
gradona.gr με πληροφορίες από το reset.me

Anna Hunt is a staff writer for WakingTimes.com and an entrepreneur with over a decade of experience in research and editorial writing. She and her husband run a preparedness e-store outlet at offgridoutpost.com, offering GMO-free storable food and emergency kits. Anna is also a certified Hatha yoga instructor. She enjoys raising her children and being a voice for optimal human health and wellness. Read more of her excellent articles here. Visit her essential oils store here.
This article (Hemp Seed: The Most Nutritionally Complete Food Source) was originally created and published by Waking Times and is published here under a Creative Commons license with attribution to Anna Hunt and Waking Times. It may be re-posted freely with proper attribution, author bio, and this copyright statement.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu