Μονοποικιλιακό ρύζι GRADONA, παραγωγής μας, αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης, από το Καλοχώρι, Θεσσαλονίκης. Καλλιεργούμε την ποικιλία Carnaroli που έχει ως χαρακτηριστικό την υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο.

Ιδιότητες:

Το Καλοχώρι, Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένα μέτρο κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Αυτό έχει ως συνέπεια τα εδάφη μας να έχουν υψηλή αλατότητα σε σχέση με άλλες περιοχές. Προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε αυτή την ιδιαιτερότητα των εδαφών, επιλέξαμε την ποικιλία Carnaroli, η οποία στα εδάφη μας έχει σχεδόν 90% περιεκτικότητα σε άμυλο.

Το άμυλο μόλις αρχίζει να θερμαίνεται σε νερό με θερμοκρασία 50-60 βαθμούς κελσίου αρχίζει να χυλώνει μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται ζελατινοποίηση. Το ρύζι μας με την περιεκτικότητα του σε άμυλο 90% χυλώνει πολύ γρήγορα και εύκολα καθιστώντας εύγεστο και ιδανικό για διάφορα πιάτα.

Χρήση:

Το μονοποικιλιακό ρύζι GRADONA, ποικιλίας carnaroli, είναι εξαιρετικό για το ριζότο. Η υψηλή του περιεκτικότητά του σε άμυλο το κάνει να χυλώνει γρήγορα. Προτιμάται από έμπειρους σεφ για την παρασκευή του ριζότου, αλλά δεν πρέπει να λείπει και από το πιάτο όλων μας.

Φυσικά είναι ιδανικό για να νοστιμεύσει και άλλα πιάτα όπως τα ντολμαδάκια, τα γεμιστά, διάφορες σούπες όπως κρεατόσουπα ή κοτόσουπα θα θέλατε να μαγειρέψετε. Επιπλέον είναι μια πολύ καλή επιλογή και για ρυζόγαλο.