Αλεύρι Gradona από αποφλοιωμένους σπόρους βιομηχανικής κάνναβης

Το αλεύρι Gradona από αποφλοιωμένους σπόρους είναι ένα πολύ πλούσιο διατροφικά προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες (44%) και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (29%).

Παραγωγή:

Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας στο Καλοχώρι, Θεσσαλονίκης γίνεται η βιολογική καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης, ποικιλίας Finola, προς παραγωγή σπόρου.
Εν συνεχεία ο σπόρος συγκομίζεται και αφού καθαριστεί, υφίσταται την διαδικασίας της αποφλοίωσης, κατά την οποία αφαιρείται ο φλοιός του σπόρου.
Έπειτα η ψίχα συλλέγεται και αλέθεται μέχρι να έρθει σε μορφή άλευρου.

Διατροφικά χαρακτηριστικά :

Το άλευρο από τους αποφλοιωμένους σπόρους είναι ένα πολύ πλούσιο διατροφικά προϊόν. Τα διατροφικά του χαρακτηριστικά έχουν ως εξής :

Πρωτεϊνες 44% :

Ο αποφλοιωμένος σπόρος Gradona περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνης που μπορεί να συγκριθεί με αυτό της σόγιας.
Οι πρωτεϊνες της κάνναβης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις εδεστίνες (60-80%) και τις αλβουμίνες.
Οι εδεστίνες περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και δεν μπορεί να συνθέσει. Επίσης οι συγκεκριμένες πρωτεϊνες έχουν βιολογική αξία 87% (Biological value {BV}). Η βιολογική αξία μας δείχνει το ποσοστό απορροφησιμότητας μιας ληφθείσας πρωτεϊνης από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οι αλβουμίνες είναι υδατοδιαλυτές πρωτεϊνες και βρίσκονται στο πλάσμα του αίματος.
Οι πρωτεϊνες των σπόρων της βιομηχανικής κάνναβης περιέχουν το αμινοξύ αργινίνη. Το συγκεκριμένο αμινοξύ παράγει οξείδιο του αζώτου (ΝΟ) στον οργανισμό που κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν με συνέπεια την χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και την καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου στο σώμα μας, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφραγμάτων.

Λιπαρά 33% :

Τα λιπαρά του άλευρου Gradona από αποφλοιωμένο σπόρο αποτελούνται στην πλειονότητά του από πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
Αποτελεί μια πλούσια πηγή ω3 και ω6 λιπαρά οξέων σε ποσοστό 24.5%. Τα συσκεκριμένα λιπαρά είναι δομικά συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών. Μια διατροφή πλούσια στα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα έχει ως αποτέλεσμα ανθεκτικότερα και πιο υγιή κύτταρα, δηλαδή έναν πιο υγιή ανθρώπινο οργανισμό.
Τα λιπαρά του άλευρου Gradona περιέχουν σημαντικό ποσοστό σε γ-λινολενικό οξύ που συνδέεται με την υγεία του οργανισμού. Επιπλέον είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε και ιχνοστοιχεία όπως φώσφορο (P), μαγνήσιο (Mg), ασβέστιο (Ca), σίδηρο (Fe) κα.

Ενδεικτικοί Τρόποι Χρήσης :

Το αλεύρι Gradona από αποφλοιωμένο σπόρο βιομηχανικής κάνναβης μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους.

  •  Αυτούσιο. Μια κουταλιά της σούπας την ημέρα 25-30gr αρκεί για να προμηθευτεί ο οργανισμός σημαντικά ποσοστά αφομοιώσιμης πρωτεϊνης και καλών λιπαρών οξέων.
  •  Παρασκευή γάλακτος κάνναβης : Το γάλα από αλεύρι βιομηχανικής κάνναβης Gradona είναι εύκολο να παρασκευαστεί και αποτελεί ένα πολύ δυναμωτικό ρόφημα, πλούσιο σε όλα τα θρεπτικά συστατικά των σπόρων της κάνναβης.
    Ενδεικτικά σε ένα μίξερ ή μπλέντερ προσθέτουμε μισή κούπα αλεύρι και 3 φορές την ποσότητα αυτού σε νερό. Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση μιάμιση κούπα νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γάλα.
    Μπορούμε να προσθέσουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.
    Το γάλα κάνναβης είναι κατάλληλο για άτομα που ακολουθούν μια χορτοφαγική δίαιτα και σε άτομα που έχουν ευαισθησία στην γλουτένη ή στην λακτόζη καθώς δεν περιέχει κανένα από αυτά τα δύο συτατικά.
  • Το αλεύρι Gradona από αποφλοιωμένους σπόρους βιομηχανικής κάνναβης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με διάφορους άλλους τρόπους όπως η προσθήκη σε γιαούρτι, σε σαλάτες, προς παρασκευή αλοιφών για φαγητά αλλά και σαν αλεύρι για την παρασκευή ζυμαρικών, κρεπών και άλλων προϊόντων.
Αλέυρι Κάνναβης GRadona